петък, 27 януари 2012 г.

ГЕНЕРАТОР НА ГАЗ НА БРАУН


ГЕНЕРАТОР НА ГАЗ НА БРАУН” е нова, революционна технология, която:

· Позволява реализиране на икономия на гориво

· Увеличаване на пробега с до 50% със същото количество гориво

· Увеличаване мощноста на двигателя с до 20%

· Подобряване на изгарянето на гориво-въздушната смес

· Намаляване на отлаганията на нагари по двигателя

· Увеличаване живота на двигателя

· Увеличаване до 2 пъти пробега между 2 смени на масло

· Намаляване на вредните емисии в отработените газове

Комплекта на генератора на Газ на Браун се състои от специални електроди, направени от неръждаема стомана, потопени в резервоар – „Клетка”, захранващ модул PWM (импулсен модулатор), допълнителен резервоар (разширителен съд) и ако е необходимо електроника – оптимизатор на гориво-въздушната смес (само за инжекционни системи и HDI двигатели).

Газ на Браун се получава чрез електролиза на водата в която има добавен катализатор.

Процесът на разлагане на водата протича в „Клетката”. Резервоара е предназначен за съхранение на водата и охлаждане на произведения газ, а също така и за снабдяване на Сухата клетка с електролит.

В сухата клетка, от специален електролит (вода и катализатор), с помощта на електролиза, молекулата на водата се разделя на две свободни молекули водород и една кислород – това всъщност е „Газ на Браун”.



Катализаторът е вещество което не се отделя с газа и не попада в двигателя, а остава във водата и служи за подобряване електропроводимоста на водата за да се увеличи количеството произведен газ. Генерираният газ излиза от горния щуцер на електролизера и отива в друг съд резервоар (разширителен съд), където се охлажда от водата и се насочва към смукателния колектор на двигателя.



Газът на Браун изгаря почти мигновенно с подаване на искра или възпламеняване на горивната смес. При горенето си развива температура до 6000 градуса и възпламенява и основното гориво.

В резултат на подобреното изгаряне на гориво-въздушната смес, се получава намаляване на разхода на гориво, повишаване на мощността на двигателя и повишен пробег между две смени на маслото, (намалява се отделянето на сажди, нагари и твърди частици при горенето).

При изгаряне на газа Браун в цилиндрите на двигателя се образува прегрята пара, която почиства буталата и клапаните от нагар, увеличава топлообмена между клапана и леглото на клапана и по този начин значително увеличава живота на двигателя.

Количеството на отделения от електролизера Газ на Браун се управлява от Модулатора (PMW), който регулира и ампеража. Може да се направи допълнителна оптимизация на количеството произведен газ в зависимост от оборотите на коляновия вал и подадената газ. Модулаторът е устройство, което призвежда ток с голяма честота, който увеличава почти двукратно производството на газ и ограничава големината на тока които консумира системата, с което предпазва алтернатора и акомулатора на автомобила.



Тъй като изгарянето на горивно-въздушната смес с газ Браун е значително подобрено, е възможна корекция на качеството й, (обедняване), без това да довежда до намаляване на мощността. В тази връзка са разработени допълнителни електронни устройства, които оптимизаторат работата на двигателя с обеднена на основно гориво и обогатена с Газ на Браун гориво-въздушната смес. Благодарение на тази оптимизация се получава подходяща смес, с цел по-добра икономичност.

За корекция на сместа е възможно да се използва и ЧИП тунинг.

Всеки литър вода се превръща в 1866 литра газ Браун. За да получите оптимална икономия на гориво е необходимо производството на около 0,35 – 0,5 литра газ на браун на всеки 1000 кубически сантиметра.

Системата генерираща газ на Браун е изключително безопасна.

Тя не работи под налягане и не съхранява повече от половин литър газ за разлика от всички останали познати газови устройства за автомобили. Освен това при авария на автомобила и при загасване на двигателя производството на газ мигновенно спира.



При евентуален пропуск в системата тъй като е летлив Газа на Браун се „изпарява” нагоре за разлика от пропан-бутана и метана които се натаяват. Не е нужно да носите бутилка с газ в автомобила си, а само един литър вода в резервоара, под капака! Един литър вода е достатъчен за 30 – 40 часа шофиране или изминаване на 800 – 1000 километра.

Освен това Газа на Браун гърми с имплозия – тоест обратно на експлозия. Имплозията е създател, а експлозията разрушител.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

.

 

Add to Google Reader or Homepage Subscribe in NewsGator OnlineSubscribe in RojoAdd to My AOLAdd to netvibesSubscribe in BloglinesAdd to The Free Dictionary