сряда, 5 януари 2011 г.

ВОДОРОД ГЕНЕРАТОРИ


Генераторите произвеждат Водород и Кислород от деминерализирана вода чрез електролиза:
2H2O + ENERGY ---> 2H2 + O2
Химическата реакция се извършва в електролитна клетка, като Водородът и Кислородът излизат от електролитната клетка отделно, те се охлаждат, изсушават и изпращат към отвеждащите клапани на системата. Чрез използването на този тип генератори се елиминират традиционните бутилки с газ и опасностите от експлозия, изгаряния и т.н.; не е необходимо да се носят предпазни дихателни маски.
Полученият по този начин Водород се използва за зареждане на пещи с контролирана атмосфера за топлинна обработка на метали ( стомана, злато, сребро, бронз и др.). Много високата чистота на получаваният Водород ( до 99.999 %) и безопасния начин на процеса, са причина този газ да се използва повече от традиционните газове.
По същата причина Водородът получен по този начин се използва като инертна среда при заваряване, защото така се елиминира употребата на всички деоксидиращи течности, чиито цени се покачват непрекъснато. Абсолютната чистота на Водорода, получен с този тип генератори, позволява употребата му в производството на храни, а също и в производството на електронни компоненти при ниски производствени разходи и отлични резултати.
Стандартната комплектна инсталация включва Водород генератор, Сушителен филтър, Пречистваща система за водорода Deoxo, Aвтоматичен сушител.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

.

 

Add to Google Reader or Homepage Subscribe in NewsGator OnlineSubscribe in RojoAdd to My AOLAdd to netvibesSubscribe in BloglinesAdd to The Free Dictionary