събота, 29 януари 2011 г.

Пуснаха в продажба зарядно устройство работещо с водород


Компанията Horizon Fuel Cell Technologies започна продажбата на иновативно зарядно устройство наречено MiniPak, работещо с водород. Новото устройство може да се използва за презареждане на батериите на различни видове устройства. Устройствата които могат да се зареждат от него са мобилни телефони, комуникатори, плейъри, GPS навигатори, преносими игрални конзоли и други, а изходната мощност на устройството е 2,5 W.

Връзката на потребителите и енергията предавана от устройството се осъществява чрез микро-USB порт или с помощта на специален кабел с набор от конектори. Пакетът се състои от две водород MiniPak касети HydroSTIK, всяка от които съдържа голямо количество енергия, равна на 1000 стандартни батерии от типа АА. Разбира се, зарядното устройство е достатъчно малко за да се побере в дланта и струва само $ 100.

В бъдеще Horizon Fuel Cell Technologies планира да започне продажба на станцията HydroFILL, предназначена за "презареждане" на касети HydroSTIK. За да работи е необходима обикновена вода и източник на електроенергия - например променлив ток или слънчева батерия. Все още не е публикувана цената на HydroFILL.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

.

 

Add to Google Reader or Homepage Subscribe in NewsGator OnlineSubscribe in RojoAdd to My AOLAdd to netvibesSubscribe in BloglinesAdd to The Free Dictionary